Хавана – Reto car Tour

Една от традиционните атракции в Хавана е градска обиколка със стар американски класически кабриолет.

Повече от 50 години изолация от външния свят са причинили Хавана да е “спряла във времето”. Така всеки детайл изглежда сюрреалистичен за хората, които я посещават за първи път. Повечето класически автомобили са на възраст между 55 и 85 години. Това са колите-мечта от 50-те години, които днес могат да се наемат: Cadillac, Ford, Buick, Chevrolet, Mercury, Chrysler и др.
За съжаление повечето автомобили вече не са с оригиналните двигатели поради липсата на резервни части и невъзможността за поддръжката им. При разговори със собствениците на такива автомобили, предназначени за туристически разходки, те ни разказаха, че в момента повечето коли са оборудвани с адаптирани дизелови двигатели Hyundai… Впечатляващи са техническите умения на механиците им, които са успели да ги куплират в тези купета, като едновременно с това да запазят функциониращи автоматичните скоростни кутии 🙂

Интересен факт от местния колорит е, че всяка обиколка, задължително включва спирка на Plaza de la Revolución и напиращия се там José Martí Memorial.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top