Рифът на Залива на прасетата и Пещерата на рибите

Поредната спирка за деня ще е за плаж на Карибско море!

Времето вече доста е понапреднало, слънцето стремително се снишава към хоризонта. Пътувайки към дестинацията съзнанието ни вече рисува Instagram изображения на плаж с бял карибски пясък, лазурно синя вода, палми, залязващо слънце и дълги фотогенични сенки… Докато си мечтаем за бленуваните кадри, реисчето рязко се откланя от крайбрежното шосе и спира на неголяма отбивка. Водачът ни гордо заявява: преобличайте се и отивайте на плаж!
Шокът е пълен! Къде е плажа??? Единственото, което виждаме е каменист бряг със стълбичка за влизане в морето, няколко изоставени бараки и вход към някакъв пооблагороден парк… Недоволството не закъснява и единственото, което спасява водачът ни от линч е пълният със студена бира хладилник в автобуса…

В последствие (чак като се прибрахме в България и се поразрових за повече информация) се оказва, че нещата са се “загубили в превода” и сезона. През лятото (сега в Куба е “зима”) мястото е оживен и известен център не “за  плаж”, а за… гмуркане! Точно пред стълбичката се е ширнал известният коралов риф на Залива на прасетата, богат с пъстър подводен живот и видимост почти 40 метра.
Облагороденият парк зад пътя всъщност е Diving center, а най-голямата му атракция е дълбоката подводната пещера “Cueva De Los Peces” (Пещерата на рибите), където ентусиасти с акваланги могат да направят впечатляващо гмуркане в кристалните води на езерото, което е неин вход.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top