Пътуване с “Coco Taxi” в Хавана

“Coco Taxi” е малък моторизиран триколесен тук-тук (рикша) разпространен само в Куба (главно в Хавана, Варадеро, Тринидат).

Те са проектирани от валенсийския учен José Burgal Murciano и започват да се използват в Хавана в края на 90-те години, като средство за превоз на туристи.
Името на превозното средство идва от думата “coco”, което означава кокос. Каросерията е от фибростъкло, обикновено е сферична (подобно на кокос) и е оцветена в ярко жълт цвят. Предвидени са да превозват двама или трима пътници на седалки, разположени точно зад водача.
Този бизнес в Куба не се управлява от компании, а по-скоро от отделни хора, които просто се опитват да изкарват прехраната си, поради което цените за превоз не са фиксирани и е добре да се договорите с водача преди да предприемете пътуването.

С “Coco Taxi” лесно можете да стигнете до някои от най-значимите забележителности на Хавана. Да посетите площада Plaza de la Revolución, да направите разходка из красивите улици на Стария Град (Old Havana) или по пленителният Малекон (Malecón) – всичко това е достъпно с този забавен и практичен начин на транспорт.

Пътуването с “Coco Taxi” в Хавана е не просто начин за достигане до желаната дестинация, а цялостно изживяване…

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top