Плаж “Rancho Luna”, Карибско море

Карибско море, плаж "Rancho Luna"
Карибско море, плаж "Rancho Luna"

Ранчо Луна е малка и живописна спокойна плажна зона (с дължина около 1500 метра) , която се намира на около 18 километра южно от Сиенфуегос и на 5 минути с кола от залива Ягуа и резервата за фламинго Guanaroca.

С красивите си тюркоазени води, мек, фин пясък и буйна растителност навсякъде, той се смята за един от най-красивите плажове в Куба. От към Карибско море брегът е защитен от коралов риф, а през лятото крайбрежието предлага множество места за гмуркане, шнорхелинг, каякинг и ветроходство.

Наслаждавайки се на приятна разходка по брега, благодарение на богатият ни опит като травъл фотографи едно гласче в нас започва да се обажда: “Ако нещо изглежда направо съвършено, значи е време съвсем скоро всичко напълно да се обърка и плановете тотално да се прецакат…”
Гласчето се оказа право. Съвсем скоро небето започна да причернява, вятъра значително да се усилва и да носи едри капки дъжд… Това ни накара в спешен порядък да потърсим укритие като се насочим към автобусчето ни, което се намираше на почти километър от нас… 🙂

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top