Пешеходен (hiking) тур в пустинята Вади Рум

Винаги сме смятали, че за да усетиш и опознаеш дадено място, най-добрия начин е да се разходиш пеша. Тогава усещаш локацията с всичките си възприятия. Усещаш аромата (в някои случаи мириса 😉 ), вятъра, почвата под краката ти, играта на светлините и сенките. Можеш да се доближиш до местни растения и животни, да се заприказваш (или поне да опиташ) с местните хора, да изпиеш чаша чай с тях в техния импровизиран подслон… И всичко това, след години остава като един цялостен спомен в съзнанието ти…

За да не изневеряваме на традицията, въпреки 36 градусовата жега и прежурящото слънце, ние решихме да поемем “навътре в пустинята” и да пообиколим близките околности на нашия “кемп”.
Противно на очакванията ни, пясъка в пустинята Wadi Rum не “цапа”. По никакъв начин не се задържа по обувките и дрехите и благодарение на зърнистата си структура е доста “твърд”, като при ходене човек почти не потъва в него.

Също така, изкачването по скалните масиви е относително лесно поради грапавата им повърхност осигуряваща чудесен “грип”, както и множеството места за стъпване и захващане образували се от хилядолетното изветряне на скалите.
Падащия здрач, донесе така жадуваната прохлада, но и ни напомни, че трябва да поемем обратния път към кемпа…

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top